bukan cari glamor

bukan cari glamor

Monday, January 31, 2011

hujan rahmat...

sejukkkkkk . start ari ahad hujan xberhenti2 . n cuaca redup je , xde panas langsung . xpe la , mayb awan dah byk sgt takung air kut , hehe . or mayb , sebab yg di ats tu faham kesedihan aku dan menurunkan hujan untuk beberapa hari ni . cuaca yg mendung juga menunjukkan betapa suramnya hatiku . PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG !

okeh , smlm ahad , mmg plan duk uma je , nk kemas2 sume , lagipun hujan dari mlm sabtu tu smpai ahad xberhenti2 kan ,agk xminat r kua waktu hujan2 ni , bek duk uma , rehat2kan diri lagi bagus kan . so mlm smlmnya , korek2 peti ais , terjumpa la pulak sepeket cendawan tiram , ni rasa2nya beli sebulan opss beberapa minggu yg lalu ,untuk nk buat goreng tepung , tpi xsempat2 . seb bek la smlm tu xde wat pape keja , boleh la setelkan hasrat hati yg lama terpendam nih . lepas solat maghrib tuh , cepat2 masuk dapur nk menggoreng .(sebab xsaba nk mkn) .


*pusingkan pale sikittt . ni tgh goreng . abaikan kuali hitam tuh .

satu peket tu byk k , leh buat mkn2 kunyah2 untuk 4 org , tpi kalau perut kau mcm kingkong , ko sorg pun leh habiskan .n nasib baik la , percubaan pertama buat cendawan goreng tepung ni menjadi . sgt crispy n xberminyak okehhh ! *vangga* .




* sgt senang untuk dibuat dan berkhasiat untuk dimakan . heh .yela , dari ko mkn cikedis , yg ni lagi elok kan ?!


untuk hari ni plak , aku pegi tgk wayang cte green hornet . pergh memang sejuk habis la kt dalam panggung tu , aku ase smpai nk beku dah , ase nk peluk je mamat sebelah tpi kang xpsl2 aku kena lempang pulak HAHHAHA . enjoyed . dpt gak kua jln2 cuci2 mata n dpt rembat satu baju ! hahaha . nk berjimat kunun . pfft .n terima kasih la kepada yg menemani saya tdi yeee . sgt2 menghargainya .:D

tpi masa balik umah tdi , baru aku teringat , kena buat report n aku xstart pape lagi , due date ari rabu ni . xpe2 , mlm esok ko buat la smbil xtido n nangis2 stress ye bedah . skunk lek luuuuuuuuu . nk pegi tgk tv la , xpenah lepas kut episod awan dania . kelakar je cte tu .

bai .

Saturday, January 29, 2011

Jar of Hearts by Christina Perri *Lyrics*

NASI CAMPUR

hish ! tension dtg lagi , wajah mu terbayang, terasa ingin bagi pelempanggg . (nyanyi ikut lagu cinta dtg lagi-dina) :P

ekceli mcm ni , wa tension bro ngan bapak wa , suka berjanji , bila dah smpai masa, dia buat hal plak , buat2 angin , muka masam , blablabla , mana wa xpns hati bontot kepala tgn perut semua . cerita dia mcm ni , beberapa minggu yg lalu ,bapak wa masuk bilik wa , sengih2 ckp kt wa, 'edah nnti akhir bulan 1 ni ada IT fair dekat midvalley , jom kita pergi tgk , papa nk bli laptop lagi satu , edah amek yg baru , papa nk guna laptop yg edah pakai skunk ni .'wa pun ok jela , on aje , lepas tuh , bila dah smpai masa , tiba2 dia buat2 kepala angin dia , sebab xnk pergi la , ahh takut duit keluar la tuh ! masalahnya , bukan wa yg bg idea ni mula , dia yg ckp dulu , skrg ni , bengang . sbb dia tu mungkir janji . pergh wa memang pantang dgn org yg ckp mcm pa*** nih . ase nk lesing2 je org tuh .ahh lagipun bukan wa kisah sgt , wa da ada laptop nih , xnk pun yg baru , yg bapak wa gatal burit sgt nk beli baru pasai pa? bukan dia salu pakai pun nnti ,buat rosak je brg tu terbiar . ah sudah la labuuuuuuuuu.

lepas tu , wa dgn hati yg laradutta ni pun , singgah la kedai mak wa dekat jejantas tu , saja2 nk lepak2 ngan org2 kt ctu . dudk umah pun watpe ye dok , last2 , bila dah lepak kt ctu , mcm2 la aktiviti yg berlaku , wa dah pandai berjudi kot ! main mesin slot tu , tpi game je kt dalam facebook , ni wa dah terpengaruh la ngan org yg jaga kedai tempat wa salu lepak tu , hari ni wa kalah teruk , token yilekkk , xpe tunggu besok dia kasi token , wa main , harap dapat 777 . lepas tu pulak , wa lepak kt kedai aunty baju , dia ada jual inai , wa pun apa lagi , dah xde kerja sgt , (selain makan) , main2 la lukis2 tgk guna inai tuh .


*tau la wa punya xcantik . pestime tuh .

wa dah single skrg , wa rasa lepas ni wa nk try jadi lesbo pulak . ada sape2 yg nk wa ngorat ? wa nk try ngorat megan fox , harap2 dia layan wa .


* kalau megan fox xlayan wa , memang dia rugi !

p/s: wa feeling2 samseng today (nama pggln)

bai .

Thursday, January 27, 2011

Salam

ngantuk ngantuk ngantuk


* muka minx kaki . huhu

xde mood nk cerita , sbenanya dah lupa nk cte pe , bese la ,tgh fobia sebab baru je mengalami kemalangan kecil . hehe . nanti bila2 ada masa , ai cerita k . :D




bai .

Saturday, January 22, 2011

GATALLLLLLLLLLL!

ha ambik ko , geram taw gerammmmmm . asal lately ni tgk asyik gatal je , i mean , yg dekat kita salu pakai jam tuh , pergelangan tgn . sakit hati bila tgn gatal naik biji2 garu2 pedih terkopak kulit >.< .
tambah sakit hati pulak bila nk bluetooth gamba tgn biji2 dari fon ke laptop , tbe2 ada masalah ngan blueooth connection pulak , time2 ni pulak ko nk buat hal ye butoh eh bluetooth grrr.
so long story make it short , i need a new watch ! n yg branded punya , mesti korg kata ai poyo kan ? bukan ye , xtaw la kenapa ngan tgn ai ni , sejak azali lagi , memang xleh terima jam pasar mlm tuh . sumpah ! bukan xpernah pakai ,lagi2 mase skola dulu , tpi habis tgn terkopak2 kulit kudis gtl sgt naik biji dok garu2 . bila pakai jam yg 'mhl' a.k.a high quality elok pulak ! *^&%^ .nak buat mcm mne , ai mewarisi ye penyakit ni , from my mum , kira ok la ai takat xleh jam murah , kalau my mom lagi , pakai subang yg sepasang rm10 pun bengkak n gtl dah tinge dia . seb bek ai ok . tu sebab tindik byk :p .
pliz . i need one . skrg ni memang janggal kalau kua xpakai jam . like , SERIOUSLY .


*wewittt , dah lama kot usha . dpt je belum :'( .

dah la , nk pegi berangan jap .

bai .

p/s : birthday saya bulan 3 , jap je lagi , psst psst . :p

Friday, January 21, 2011

all in one . heh .

jap2 , nak bersihkan habuk2 kt blog ni ha . :p

*bismillahirahmanirrahim .. :d


so untuk beberapa hari ni , hidup berjalan seperti biasa . heh . semalam thaipusam , me , my friends n my lecturer went to the curve , saja2 nk makan meatballs kt ikea , n jalan2 ckit . menghabiskan cuti pada hari thaipusam , xkn nk pegi batu caves pulak kan :O .


*dalila,shazwa, hanna n me .



*n this is my lecturer , sir Hafizi Zamri . kelas kan u ollss , suar biru lagi , korg ada lecturer mcm ni ? hehe . :D


mula2 plan nk karaoke la ape la , tpi last2 makan kt ikea je sebab dah la sume sampai lambat around pukul 4.30 cmtu , then ada yg rush plak sebab ada hal , xpe , next time boleh plan betul2 .


* mcm tangga , yg pendek skali tu dah lemau ye sbenanya sebab ada kt curve tu dari pukul 10 pgi ! len la dorg kol 4 bru dtg .

ai dri pagi dekat the curve sebab pagi tuh dating ngan elmo dulu :p . teman dia tgk cte khurafat , dia xtgk lagi , mula2 confident la dia ckp xtakut , last2 tersentak2 gak dalam panggung tu , ai nk takut terus tukar jadi gelak terkekeh2 tgk reaksi elmo ni .
hehe .lepas dah lepak2 ngan elmo siap jalan2 , bru la my friends dtg .

okeh , as for today , kitaorg ada 'talk' about 'managing an event' . boleh thn , xmembosankan . heh . lepas habis tu , kitaorg ramai2 trus pegi tutti frutti konon2 nk discuss about presentation untuk next week but end up sesi bercerita pulak dah , sesi main game pun ada haha . -.-'.


*shazwa n me .


* the boys .

we <3 tutti frutti , n yg paling best , kitaorg punya idea , next time datang tutti frutti, bawak segala biskut , coklat , buah n ape2 untuk diletakkan kt dalam tutti frutti , n we just buy plain tutti frutti , xpayah letak topping , sebab kitaorg dah bwk topping sndri ,baru bleh jimat n dapat byk tutti frutti tu . lol . it sounds funny but it actually works kan ? :D
lepas dah dekat sejam stengah lepak , cerita2 , gosip2 tuh , kitaorg pun balik .



*highlight 4 today ,hebat x? T_T .

bai .

Tuesday, January 18, 2011

salahkah aku ?

nak sedikit perhatian . dari kamu . kamu . kamu . kamu . kamu ......

i guess we're done . guys . gudbye . n hav a gud life . i'm not on your lists anymore .

:) .

Sunday, January 16, 2011

hoho balik kg .


*3 hari kt kg 3 kg naik berat . hebat clapclap*


sbenanya plan balik kg ni sgt mengejut , aku balik je dari keluar mlm kames tu , trus mak aku gtaw , esok kita balik kg , wahh , sng je . aku pun orite je ah , sebab kelas pun xde kan , so pagi jumaat tu kitaorg bertolak , act aku n mak aku je yg balik , 2 org je pun , heh . kitaorg bertolak awal dalam pukul 9 pagi . n sampai pun dekat pukul 1 sebab sbelum tu kitaorg brenti kt tapah makan2 rehat2 jap . ohh kgku di bandar baharu kedah yee . =) .untuk hari jumaat , duk uma je ,sembang2 , main2 ngan cousin aku , rehat2 .
hari sabtu plak , me , mak usu (mak sdare) n my mom pun keluar la area2 situ , jalan2 . sbelom tu pegi bank sebab nk cik jah nk keluarkan duit , seperti bese , pegi atm , aku yg kena buatkan , sebab cik jah ni agk lemm sikit kalau pakai atm , hahahah , cash deposit pun sama -.-' . dia gtaw password dia ***** . bila da tekan password , xsah plak , sudahh , cik jah ni mang over , password sndri pun lupa . lepas tu , try password lain , ok boleh , mse nk kluakan duit kt mesin atm tu , dekat screen dia ada cakap tunggu sebentar n tunjuk jam n jam dia tunjuk pukul 3 , lepas tu aku pun saja je ckp kt ciik jah , ma ni dia tunjuk jam kol 3 , kol 3 nanti baru duit tu nk kua , n dushh kena luku di kepala sambil cik jah kata sambil gelak kambing , ohh ko igt aku bodoh sgt ek . haha .
lepas dah setel tu , pegi la mane2 tempat yg nk pegi , beli tu la beli ni la n yg bestnya tibe2 cik jah blanje cermin mata . sebab aku ni silauuu kalau bawak keta mlm2 . so kena la buat 1 . kebetulan owner kedai cermin mata tu baik ngan mak usu , so pegi pagi tu , cek power pe sume , pilih frame spek pe sume , petang tu dia dah siapkan . cepat gila babs .hehe .
bila kt kg ni , keja kami , makan duduk sembang tido makan duduk sembang tido , memang xaktif langsung . kalau sebulan duk kg , mau nya balik cni berat dah hampir sama ngan gajah :D .
n now , dah sampai pun kt umah ,tpi tiba2 rindu pulak kt cne . heh . xpe la , nnti bila ada masa lagi ,balik la lagi kg . bila dah balik cni , mcm2 bendalah nk buat .
ok nk basuh baju .
bai .

Wednesday, January 12, 2011

yahuuuuuuuuuuuuu....

yahuu , sebab dah abes exam , bila dah habis exam , kita patut buat ape anak2? ye ! pegi keluar menyeronokkan diri . mmg dah ada plan pun besok ngan onie n eqa ! <3<3 .


*tatap muka mak yg poyo lagi huduh ni dulu hahaha .

paper tdi , hmm boleh kut . hish xnk bagi komen , nnti tunggu resultnya aje ye . sbenanya mak ni nk buat luahan perasaan ckit huhu . tdi balik smpai umah pun dah nk dekat kol 8 , mmg dah set nk ajk cik sarip pegi mkn chicken chop (ai ngidam nk mkn dari pgi tdi xdpt2) . skali dia xnk pulak , penat la katanya , huh terus sentap masuk bilik . boleh ? ada ai peduli huhu .last2 makan corn in cup yg xhabis je beli ptg tdi pastu bawak balik , pegi dapur , panaskan lam microwave balik , lepas tu letak susu pekat , hmm nyummmm , dapdap , lepas tu pening pale sebab letak susu banyakkkk sgt -.-' . tpi sedap , kalau korg rajin kn , beli jagung batang tu , pastu rebus , kalau nk makan sebiji2 kutil la jagung tu xpun mkn jagung btg je , letak marjerin , garam n susu pekat ckit , perghhh sedap gilak !


*jagung ni dah selamat masuk la perut =)

esok , kami , me , eqa n onie plan nk g tgk muvie . eh siap muvie marathon lagi taw , tpi tgk dua muvie je la hehe . esok nk tgk cte KHURAFAT ngan PARANORMAL ACTIVITY 2 . ekceli kami bertiga ni penakut , ah tpi xkisah ler janji dpt tgk , ( nnti mlm tu kalau teringat2 cte2 tu nangis la ko sorg2 ye wuwuw)

k la , nk g sambung merajuk sbb xdapat chicken chop >.<

bai .

Tuesday, January 11, 2011

serabuttt

hari ni kAn , mak ada exam you , paper yg kedua , dah la pepagi buta , adoii ngantuk xleh tahan . lepas ni tawakal jela ngan resultnya ye . sbelum g amek exam , kt umah siap2 dah janji ngan en shariff (my dad) nk pegi service keta mak ni haa .




href="http://mybestcardealer.files.wordpress.com/2009/10/viva1.jpg">

*mak guna keta viva la vida je , tau la you alls pakai mini cooper , dah diam .

lepas tu pulak , awal2 dah janji ngan elmo ( bf ) nk pegi lunch sesama kol 11.30 , so abes je paper kol 11 tu , pegi la setelkan ape yg patut , then msj elmo tnya ktne , xberbalas , kol xberangkat , haih , mak dah stat geram ni you , muka dah masam mencuka habis kalau anjing nk kejar pun takut tgk muka >.< . garang , aummm !tibe2 elmo msj yg klas dia habis kol 12.30 pulak , lecturer dah tuka time , hish , sumpah geram , smpai nk cancel je jumpa tuh . tpi few minutes after that , mak dah bleh chill da, so xpe la , mak sanggup tunggu nok . tpi ekceli skejap je pun tunggu nye haa , xde la lama pun , lam kol 12.40 tu elmo dah smpai , mak ajk dia mkn the chicken rice shop~~ CHICKEN RICE N MORE ! NGAPNGAP .seperti bese la , kalau bab makan ni , nafsu tamak mesti menguasai diri , so mak pun ngan bajet laparnya order 8pcs golden fortune wings n extra rice . tpi tiba2 dak yg amek order tu kte xde 8pcs ade 6pcs je , xpaham sbenyanya tpi yekan aje lah . dah sampai mknn tu , semangat la kitaorg kan , tpi mak ni nk habiskan 4 ketul pun dah kembang kempis lobang hidung ! alamatnya yg lebih tu tolak kt elmo la hehe . padahal sebelum makan tu siap warning elmo 'JGN AMEK AYM KITA'! hahah gila tamak ,last2 xhabis , yg elmo ni pun 1 , bila dah offer aym tuh dia xnk plak , kenyang katanya , tpi mkn la gak satu , tinggal satu tu smpai gaduh ngan dia suruh abeskan . hahaha . gila kejam padahal ai yg order u alls .


lepas habis mkn tu , kitaorg pun balik sebab elmo pun ade klas kol dua tu n mak pun kan dah janji ngan sarip dol eh en shariff nk g service keta nih. sampai umah around 2 cmtuh then stengah jam lepas tuh ai n encik shariff gerak nk g service keta . dekat je pun , dkt area sg buloh gak , sampai2 xde byk keta , fuhh seronoknyaaa~~ trus bagi kunci keta buku servis kt dorg tuh then dorg handle , yg en sarip ni plak laper , so kitaorg jalan la ckit nk pegi mkn dekat tmpt rojak yg dia salu suruh bli bawak balik tuh , last2 dia xnk plak sebab xlalu tgk tempat tuh . ai dah pelik , sebab dia salu pesan kt kitaorg beli rojak bawak balik hahha . so berlaku la perbulan 1:

me : lah , xlalu plak , abes tu yg papa salu pesan rojak ni bawak balik nk gak mkn .
papa : hish , kalau xtgk tempat dia papa bleh makan . -.-'

dah mls nk layan , jm jln depan ckit lagi , ada restoran ,so kitaorg decided mkn kt ctu . my dad order mee kari , n ai pun gatal2 perut order roti telur , senak perut sbb yg mkn ngan elmo tdi pun xabes hadam lagi :p .

lepas dah setel mkn , ktaorg pun jalan balik la kt tempat servis keta tdi , n bila dah smpai , keta tu dah siap , cepat gak , sebabnya xde keta lain yg servis mase tuh , so me tunggu lam keta lepas cina tu dah terangkan ape yg dia servis n en sarip g buat payment , setel .

kalau naik ngan en sarip , bia la dia bawak , kalau org lain bawak , dia memekak gila mcm kita ni xde lesen . bahaya , boleh menyebabkan eksiden kalau dia bebel2 kata kita bawak xbetul . huhuhu . mse dalam keta dia tgh bawak tu , ai jumpa la satu kedai kek baru bukak ( xlah baru sgt tpi mak ni nok yg rasa baru sebab pestime nmpk) :|so terjadi la perbualan ke 2

me : eh paaaaaaaa ada kedai kek baru la !
papa : huh xelok , cina punya la tu , PAPA SALU BELI KT CTU .%^$%#%$#%$ .

dah mls layan .

juga malas nk layan untuk perbualan ke 3 dan seterusnya .



* ni la mama n papa ai . en sarip nih kadang2 kelakar tpi kdg2 annoying! hehe . salu gaduh ngan dia taw . grrrr , yg cik jah ni pulak sporting . salu kena buli ngan anknya . bila dia xpuas hati rambut kita ditariknya cehceh . sayang mama papa <3 :D

eh nk study la . bai .

Saturday, January 8, 2011

SEDIH ke GEMBIRA ke

makan TETAP makan . pesal la aku punya habit mkn dah mcm zaman dolu2 zaman badan cam gajah nie . hish . nafsu dah xterkawal . harap2 la aku sedar cepat . :|










*muka pon dah macam bola >.<

bai

hari sabtu ..... yg bosan .

rancangan asal hari sabtu nie , nk pegi service keta je :p . tpi tibe2 encik shariff kata xsempat g hari ni **&%^$ . ok la , xkisah sebab aku pun xsiap lagi kan . so memandangkan xkua mane2 hari ni kononnya nk study la , (tpi dari bgn xbukak2 buku) , aku pun tiba2 dapat 1 idea , memasak (sebab lapar huhu) , so minx mama duit nk g kedai beli barang , dengan selamba g kedai xmandi dari pagi , xbasuh muka . :D . lepas dah beli barang tuh , blik umah terus masak . lepas dah siap masak terus makan ! huhu . n skunk ni ase kenyang gila ok xpyh mkn sampai sok . -.-'





href="http://1.bp.blogspot.com/_GuZXYOR7CmE/TSgrEnhQ8EI/AAAAAAAAAHQ/RdCoxINy5J8/s1600/08012011280.jpg">

*mihun goreng serabut tapi sedap ^_^

p/s : saya suka lelaki yg romantik n suka buat suprise ! :D
xde kene mengena ngan entry , ADA AKU KISAH ?

bai . nk study . study tv . :p

Friday, January 7, 2011

org kata purse melambangkan keperibadian..







hmm , kalau purse yg mcm kt ats tu melambangkan ape ?

melambangkan ...























KENA BELI BARU !

*mak dah nk masuk 4 tahun pakai purse tu nokkk , gila hebat kan ? well biasalah xsuka membazir huhuhu ,hmm, bersempena dengan tahun 2011 ni , mari kita buat perubahan , yg pertama : tukar purse ! ^_^ . (sebab semua kawan tego purse dah buruk nk mam sebab ada hitam2 ) :'( . eh ke sebab aku mls basuh ? :p .


mood : exam mode .

bai .

Monday, January 3, 2011

Surat untuk Q

hmm , luahan hati ...

Q,
aku igt lagi masa mula2 dulu , ya Allah teruknya gaduh , maki hamun , membenci , mengutuk satu sama lain . tapi sbenanya ko mula dulu , tu yg aku layan tu , tpi kan , lepas tu , bila aku pk balik , ape kata aku mengalah , xrugi pun , sebab kita gaduh ats sebab ntah pape . ko dgn dia dah xde pape , sudah lah , tiba2 aku plak kena maki ngan ko kan , tu yg geram tu . tpi xpe , aku x amik kisah .

Q,
masa gaduh tuh , aku rasa xsenang hati plak , ntah la sebab pe , tpi aku xske kot benda berlarutan , so aku try msj ko , ckp yg xnk dah bermusuh2an . mula2 ko mcm keberatan , tpi lama2 ko ok gak , tpi aku rasa , masa mula2 tu , mesti agak ada 'hipokrit' kan bila kita berkawan ? tpi aku masa tu , sumpah xde agenda tersembunyi untuk kenakan ko , sebab sememangnya aku IKHLAS ,

Q,
bila dah berkawan tu , salu la tegur kt fb kan ? sembang2 , jujur , aku ske gle sembang ngan ko , sampai la time bulan puasa , aku jemput ko datang rumah berbuka puasa , aku igt ko xnk , rupanya2 last2 ko dtg bawak kawan2 , first time kite jumpa , tpi aku xdpt nk lyn sgt , sebab org ramai mase tu , dah la mse tu aku peluh2 kan , selekeh serabai sume ade hehe . mase mula2 tu kekok je lagi kan , tpi deep inside aku hepy ko dtg , n aku hepy kita dah xbermusuhan .

Q,
ko ade beli baju kt aku , so aku hantar kt seksyen 7 tu , 2nd time jumpa , makan kfc , sembang2 , gelak2 , mase jumpa tu , time ni baru betul2 bersembang , aku suka suara ko , klau la ko xde perangai suka maki2 mse mula2 dulu , ko dah perfect dah jadi perempuan melayu terakhir , haha .

Q,
kali ni ko dtg umah aku lagi , sbb nk pulangkan baju yg besar , lepas tu aku buatkan cucur bawang khas untuk korg yg dtg , lepas dah mkn , kita lepak bilik , ko tgk mana2 lagi baju yg berkenan , tpi tiba2 ko ternampak n terpegang baju warna merah , baju ...... , aku perasan time tu muka ko dah lain , tpi aku nk buat ape ? xkn nk minx maaf kot ? adat la kan , dah org bagi , aku amek jela , lagipun dia dah dgn aku . :) . tpi ko diam , ko xckp pape pun .

Q,
xlama lepas tu , ko ade buat status , pasal seseorg ni n ade terselit lam status ko , 'awak dah lama mati dalam hidup saya' , sbenyanya aku xpaham ape yg ko mrh sgt , sebab 'awak' tu buat status xde kena mengena langsung pasal ko , tpi tiba2 ko melenting plak , lepas tu kita chat gak , mse tu aku ade la marah ckit2 , sebab perangai ko tu kadang2 xberfikir , sekejap marah sekejap ok , aku pun dah putus asa , korg ske sgt gaduh2 , tpi ko reti lak ckp , benda dah lepas , ko dah xpeduli , tpi still ko ungkit . apa maksudnya tu ?

Q,
xlama lepas tu , ko remove aku from FB , mula2 memang sakit hati sgt , tpi xpe , aku diamkan aje , mayb dah ini yg ko nk , xpe la , aku pergi jauh2 dari hidup ko , n aku just doakan kebahagiaan ko je . entahlah , aku xde pun rasa nk membenci ko , tpi akuxtaw plak sama ade ko benci aku ke x kan ,hmm xkisah lah . hidup ni memang bukan sume org ske kita . terima je la .

Q,
bila dah lama ckit diam , tiba2 hari ni aku dpt taw ko nk jumpa dia , ko kte jgn bgtaw aku , tpi dia gtaw , aku xkisah , aku ckp , jumpa jela ko , sebab itu kehendak ko kan , tpi benda yg menjadi persoalan skunk , pe yg ko cte kt dia , ko kte , bila ko stat nampak baju merah tu , ko dah xleh ngam ngan aku , tu la sebab ko remove aku , tpi setelah sekian lama baru ko bangkitkan hal ni ? ape ni ? sumpah aku xfaham . cuba ko pk balik , salah ke aku dpt baju tu ? kenapa mesti ko nk marah2? ko pun skrg dah bahagia ngan bf ko kan , ade ke aku kacau hbgn korg ? ada aku api2kan pasal ko kt bf ko ? tpi , sebaliknya mcm2 pulak ko cte kt '....' . kadang2 aku rasa ko sje je nk ganggu hbgn aku , kalau la ko kt tempat aku , bru ko dpt rasa mcm mane , tpi aku ? aku diam je kan ? pasal aku mls nk pjg2 hal , lagipun dah lepas , mcm ko yg salu ckp , benda dah lepas , tpi ko stil ungkit -.-' . Lepas tu ko nk berkawan ngan dia , ko kate kt dia ko xnk gaduh dah , habis tu ngan aku ko xnk berkawan lak ? sumpah aku xfaham .


Q,
aku dah bosan dgn semua ni , ko lagi tua dari aku , sepatutnya ko dapat berfikir dgn matang , bukan nk mengeruhkan keadaan lagi , aku ni bukanlah ancaman bgi ko , n aku xpenah pk ko ancaman bagi aku . tpi pape pun , dosa aku dah lepas , aku dah cuba berbaik ngan ko , tpi ko xbleh terima . xpe , aku juz dapat doakan hidup ko sng je , n terima kasih la sebab kadang2 mengganggu fikiran aku , membuatkan benda jdi complicated , yg pasti , hati aku dah kering , dah xkisah da . :).
semoga ko berjaya dalam hidup ko . amin .









* xnak menyesakkan fikiran lagi .

sekian .

Sunday, January 2, 2011

Anggun by Bau (OST Merah Puteh)






meski hati tak rela
bila dunia x lagi untukku
sampai waktunya aku sendiri
hidup yang ku tak pasti


langkahku terhenti
tak mampu berlari
saat tangan yang digenggam
engkau lepaskan


Aku bernafas tanpa udara
tangisku tiada airmata
oh kerana semuanya
berlalu menghilang
dan tak akan kembali


Ku cuba menutup mataku
bila ku lelah untuk hidup
namun semuanya berubah
di saat engkau hadir


Kau yang Anggun
Kau yang telah membuat
aku kembali ke jasadku
yang telah mati


dan Kau sinarku
cahaya yang terang
Untuk perjalanan
ku yang lurus
di dunia sementara
mengejar masa


itu pasti buat aku
dan bersyukurku adaNya ..

celaru






cak ! -.-'

lately , asyik emo je , sume xkena , sume nk marah . bosan , xde mood , menyampah , geram , mls nk layan , etc blablabla ...

hmm

ya ALLAH , berikanlah kekuatan dan petunjuk kepada hamba-Mu ini . Amin .

Saturday, January 1, 2011

karaoke lagi ! part 2






me,gebok n onie

sbenanya xde ape dah nk cite , hehe . after karok , window shopping , beli2 , kitaorg pegi makan dkt santai , aku mkn nasi putih tomyam campur , gebok mkn kuey tiaw penang n onie mkn kuey tiaw tomyam . serius tomyam dia buat aku berpeluh . tpi sedap ! kalau pegi sana pun ,aku selalu pekena SANTAI . kebanyakan mknn dia mmg sedap2 . SANTAI ade dkt tesco kota dmnsara .

Then lepas mkn, kitaorg sambung jalan2 lagi , usha mana2 barang yg patut dibeli . xbeli pun xpe , at least dpt cuci mata . heh . dekat pukul 6 cmtu , kitaorg balik , kaki pun dah lenguh n gebok pun dah melecet kakinya , so lebih baik igt jalan pulang . hantar onie n gebok dekat rmh msg2 ,then chow terus balik rumah~ home sweet home . (sweet ke?) .

hari ni quite fun , jumpa kawan2 yg lama xjumpa , karaoke , sembang2 gosip2 . wlaupun 3 org , tpi bising dia mcm 10 org okeh , masing2 mulut menceceh :p .

kenangan kenangan ...

eh geram pulak

asal tetiba template aku lari ???? *^&%^$%$#

karaoke lagi !

HAPPY NEW YEAR !! 2011

*temanku*


karok + makan


hoyeah !

hari ni sabtu , mcm bese , hari untuk merehatkan minda. hehe . so tdi aku n onie n eqa , pergi the curve , untuk melepaskan gian karaoke . n melepaskan gian untuk berjumpa , dah lama xjumpa tahu ! and finally hari ni kitaorg bersatu balik ^_^ . rindu gila babs kt korg k !

so , arrived at 11.30 , terus menuju ke songbox , tmpt karaoke , disebabkan new year , dorg ade buat pakej buy 1 free 1 . kira mcm dpt 1 jam percuma dgn syarat kena beli 4 air , 2 snek , 1 waffle , tpi sume tu only rm55 ! boleh tahan murah kan . tempat pun baru bukak , cantik . so kitaorg dpt 2 jam karaoke ( karok la ko sampai xde sore)

untuk kali ni , onie n eqa excited nk nyanyi lagu japanese n korea , tpi ! subtitle dorg dalam bahasa tuh , cmno nk paham ? so kitaorg pun amek jela lagu2 english n malay . antara lagu2 yg dipilih

* jerat percintaan
* kesilapanku keegoanmu
*tak ada logika
*unfaithful
*impossible
*fu*k you
* not fair
*..................

sbenanya byk lagi yg kitaorg nyanyi , tpi pasal aku ni yg agak2 lupa ingatan , sumpah aku xigt -.-'. TETAPI , time yg paling best time nyanyi lagu goyang inul . memang tiga2 org dah jakun dah . happening , lps tu pulak terus layan lagu dangdut sampai habis masa . sronok kot kalau berkaraoke nyanyi dangdut . :D

ni ape ni ?
ye air tumpah , onie excited buat .

lepas dah memekak n sampai masing2 sakit tekak , kitaorg pg window shopping plak . act mcm2 nk beli , tpi bese la bajet xmengizinkan -.-" . so we ended up beli gelang comel sorg satu . kiranya mcm friendship bracelet . ^_^ . (gamba tiga2 org pakai bracelet lupa nk amik T_T)

*bersambung